]]>
DIJOUS, 25 DE JULIOL, 2019
imprimir
Vacances en Pau

Aquest estiu dos infants sahrauís  han estat acollits per famílies olesanes durant part del juliol i l’agost en el marc del projecte “Vacances en Pau”.El Projecte Vacances en Pau consisteix en l’acollida de nens i nenes sahrauís per part de famílies catalanes, durant els mesos d’estiu. Sota el lema: ‘Acull un somriure’, durant els mesos de juliol i agost, 400 famílies catalanes han acollit 500 infants d’entre 10 i 12 anys, dels campaments de refugiats a Tindouf, per tal que passin l’estiu en unes condicions diferents de les que viuen la resta de l’any en la inhòspita hammada algeriana. Els objectius d’aquest programa són:

  • Possibilitar a la població infantil dels Campaments de Refugiats Sahrauís que surtin de les dures condicions durant els mesos d’estiu, en què les temperatures assolides als Campaments poden arribar als 50 graus centígrads.
  • Facilitar l’accés a una atenció sanitària amb reconeixements mèdics generals a tots els infants i atenció especialitzada per als que ho necessitin.
  • Proporcionar un equilibri nutricional que els permeti recuperar nivells dels nutrients necessaris encara que sigui amb caràcter conjuntural.
  • Fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el poble català, conscienciant la societat local sobre el problema que pateix el poble sahrauí des de fa ja més de 40 anys.
  • Fer visible el suport del moviment solidari a l’única solució justa que hi ha per aquest conflicte: el procés d’autodeterminació del Poble Sahrauí.

Des de l’ Ajuntament d’ Olesa amb l’ objectiu de col·laborar amb el projecte s’ha ofert beca de casal d’estiu  a les famílies acollidores que ho han sol·licitat. Infants d’ Olesa i del campament de Tindouf han pogut gaudir de l’experiència de passar un estiu plegats i poder conèixer altres realitats. 

Des de la regidoria de Cooperació Internacional continuarem donant suport al projecte en els propers anys, i animem a totes les famílies del municipi a conèixer aquesta experiència.

Darrera actualització: 25/07/2019 13:20
IMATGES
AMPLIAR IMATGE
Poble sahrauí
Poble sahrauí