]]>
DIVENDRES, 26 DE FEBRER, 2016
imprimir
S'activa en fase de prealerta el Pla Neucat


Protecció Civil ha activat en en fase d'alerta el Pla Neucat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que es puguin produir nevades importants el cap de setmana a Pirineu, Prepirineu i menys abundants a la Catalunya Central i a la serradala Prelitoral. La cota de neu se situarà en general a l'entorn dels 600 metres però localment pot baixar als 400 o, fins i tot, per sota. La predicció actual no preveu nevades a les zones metropolitanes. La principal recomanació és limitar la mobilitat a les hores que es preveu que nevi.

Segons l’SMC, durant el matí de dissabte la baixada de temperatures serà notable, i les nevades començaran a afectar sobretot el Pirineu i Prepirineu amb una cota entorn els 1.000 metres. En aquesta zona acabarà nevant a totes les cotes, i en altres zones del territori la cota de neu baixarà fins al voltant dels 400 metres. En tot l'episodi, es podran acumular gruixos de més de 50 cm per sobre dels 2.000 metres.

A les comarques del Pirineu i Prepirineu tant oriental com occidental, la probabilitat de què s’acumulin més de 5 cm per sobre dels 600 metres és molt alta (4 sobre 6); mentre que també pot nevar, però amb menys probabilitat, a la resta de comarques de la Catalunya Central, interior de Barcelona, Lleida i el terç sud de Catalunya. La previsió assenyala risc de nevades a la comarca de l'Alt Penedès a partir del migdia de dissabte.

Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució en els desplaçaments a les zones on és previst que nevi, i extremar les precaucions al volant i en les activitats a l’aire lliure.

Darrera actualització: 26/02/2016 08:45