]]>
DISSABTE, 28 DE SETEMBRE, 2019
imprimir
Obertura de les franges perimetrals

Les feines d'obertura començaran en les properes setmanes.Ahir divendres 27 de setembre es va celebrar al Local Social de Ca n’Olivella - Pla del Pèlag, la presentació del projecte d’obertura de les Franges perimetrals d’aquests dos barris. L’acte va comptar amb la presencia dels presidents de les associacions de veïns de Ca n’Olivella i del Pla del Pèlag, així com d’una quarantena de veïns que van poder preguntar tots els dubtes que tenien.

La presentació va córrer a càrrec de Cristina Montserrat, enginyera forestal, representant de la empresa Entrearbres, encarregada de la supervisió del projecte.  L’alcalde d’Olesa Pedro Juan va ser l’encarregat de presentar l’acte i explicar la importància de la obertura de les Franges perimetrals contra els incendis. Aquesta actuació és el resultat de la feina encetada per l’Ajuntament anys enrere i que ara finalment es podrà executar, donant compliment a la llei 5/2003 de prevenció d’incendis.

Montserrat va explicar que els treballs consistiran en la obertura d’una franja de 25 metres al voltant dels dos barris. A més dels treballs perimetrals, també es procedirà a la neteja dels espais interiors, ja que a causa de la seva mida i de la densitat de la vegetació, també esdevenen llocs de gran perill. L’obertura de la franja es fa eliminant la vegetació existent i deixant  únicament arbres separats cada vuit metres. En les actuacions també es procedeix a la poda de les branques dels arbres, per allunyar-los del terra i dificultar la propagació del foc. Aquestes actuacions permeten protegir les zones urbanes d’incendis que es puguin originar al bosc.

El cost d’aquestes actuacions a les dues urbanitzacions es de 188.352,12 euros i ha estat finançat al cent per cent per la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 28/09/2019 18:41