]]>
DIMARTS, 21 DE ABRIL, 2015
imprimir
L’Oficina Jove de l’Alt Penedès dóna servei a 16.000 joves


L’equipament del Consell Comarcal ofereix assessories especialitzades, personalitzades i gratuïtes sobre múltiples temàtiques d’interès per a les persones joves i les seves famílies.

La setmana passada es va fer una presentació tècnica dels serveis que ofereix l’Oficina Jove de l’Alt Penedès adreçada a regidors i tècnics de Joventut i a altres professionals de la comarca que treballen amb persones joves. Hi van assistir també el director general de Joventut de la Generalitat, Toni Reig, i el conseller comarcal de Joventut, Sergi Vallès.

L’Oficina Jove de l’Alt Penedès disposa de dues assessories pròpies, sobre orientació acadèmica i professional i sobre mobilitat internacional. Així, per exemple, atén nombroses consultes sobre opcions formatives, beques a l’estudi, homologació d’estudis realitzats a l’estranger, voluntariat internacional, recursos per buscar feina, preparació d’entrevistes de feina, etc.

En col•laboració amb d'altres serveis del Consell Comarcal i d’altres administracions comarcals, ofereix també als joves assessorament laboral i per a l’emprenedoria (com crear una empresa a partir d’una idea de negoci), assessorament sobre habitatge (ajuts per pagar el lloguer, assessorament sobre hipoteques), salut (sexualitat o drogues), participació (associacionisme juvenil, suport a entitats), igualtat (violència masclista, assessorament jurídic) i consum (queixes, reclamacions). Quan les consultes així ho requereixen, són derivades a altres serveis del Consell Comarcal situats en el mateix edifici que l’Oficina Jove.

L’Oficina disposa també d’un espai d’autoconsulta per a joves amb accés a Internet i d’una cartellera amb ofertes de feina, ofertes de pisos de lloguer i altres temes d’interès per a joves. També informa sobre cursos de formació en el lleure, formacions professionalitzadores, oci alternatiu i vacances. També tramita carnets (d’estudiant, d’alberguista i de professor) i tramita la inscripció en el Sistema de Garantia Juvenil. Mensualment organitza càpsules informatives adreçades als joves sobre temes diversos.

La propera càpsula es farà el dijous 14 de maig, a 2/4 de 7 de la tarda, i estarà dedicada a l'emprenedoria juvenil. El funcionament de l’Oficina Jove de l’Alt Penedès és possible gràcies a la col•laboració entre la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
Darrera actualització: 21/04/2015 14:08