L’Administració Electrònica s’implanta amb èxit als ajuntaments de l’Alt Penedès

Dimarts, 25 de novembre de 2014 a les 00:00

El dijous 20 de novembre es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal. En el primer punt de l’ordre del dia, es va explicar la tasca que l’Oficina Comarcal de Suport a l’Administració Electrònica del Consell Comarcal duu a terme, des de fa un any, amb els ajuntaments de l’Alt Penedès per ajudar-los a implantar l’Administració Electrònica.

En concret, s’han fet tasques d’assessorament, formació i atenció personalitzada en 15 ajuntaments per implantar les eines gratuïtes del Consorci Administració Oberta de Catalunya, com ara: el perfil del contractant, la factura electrònica, la notificació electrònica, el tauler d’edictes electrònic, els tràmits electrònics, la seu electrònica, etc. La implantació de l’Administració Electrònica a l’Administració local de l’Alt Penedès està força avançada, però cal fer un treball de formació, divulgació i acompanyament perquè els treballadors de l’Administració i la ciutadania es familiaritzin amb el seu ús. L’Administració Electrònica fa que les administracions on s’implanta siguin més properes, obertes, transparents, eficients, eficaces i competitives.

Tot seguit, es va explicar als alcaldes en què consisteix el Cens d’Arxius de Catalunya i se’ls va demanar la seva col•laboració per arribar a la totalitat d’arxius dels seus municipis, especialment els que puguin ser propietat de particulars, entitats, empreses i institucions. La unitat censal abraça tots els fons, grups de fons, col•leccions i documents solts, estiguin o no custodiats en un centre d’arxiu.

El cens té com a objectiu localitzar el patrimoni documental de Catalunya per poder-lo protegir, conservar i estudiar. L’avantatge per als seus titulars és que només els arxius censats podran optar als programes d’ajut i col•laboració promoguts des de l’Administració. L’elaboració del cens es duu a terme des dels arxius comarcals, que disposen de personal tècnic que es desplaça a l’espai on estigui ubicat el fons per fer la recollida d’informació.

En el següent punt de l’ordre del dia, es va comunicar als alcaldes que es faria arribar a tots els ajuntaments el document elaborat pel Servei Català de la Salut de la Generalitat amb les dades sobre els indicadors de salut de l’Alt Penedès corresponents al període 2008-2013 per tal que en tinguessin coneixement. (Els indicadors de salut es poden consultar al web del Consell Comarcal). A continuació, es va presentar el document de la Diagnosi de la realitat socioeducativa de l’Alt Penedès elaborat per l’empresa Xarxa Consultors per encàrrec de la Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona. El Pla vol ser una reflexió conjunta per ordenar les polítiques educatives locals a la comarca, especialment l’acompanyament a l’escolaritat per a l’èxit educatiu, el suport als petits municipis i la millora de la formació dels joves per adaptar-la a les demandes de l’oferta laboral del territori.

En la diagnosi s’identifiquen les problemàtiques, les mancances, les polítiques, els agents socieducatius, les aportacions i les propostes, en l’àmbit de l’educació, en cadascuna de les etapes de la vida (petita infància, infància, adolescència, joventut i vida adulta) i en l’àmbit de la governança educativa, que fa referència al coneixement, la coordinació i la realització de projectes conjunts entre diferents agents educatius del territori. Durant el mes de gener de 2015 el Consell Comarcal convocarà una reunió de regidors d’Educació per consensuar el pla d’actuació i el calendari d’implantació del Pla Territorial Educatiu de l’Alt penedès. (El document de la diagnosi es pot consultar al web del Consell Comarcal).

Darrera actualització: 22.11.2019 | 10:48