]]>
DIMARTS, 21 DE FEBRER, 2017
imprimir
L'ajuntament actuarà per reduir l'afectació de les plagues de processionària del pi

Es preveu instal·lar una cinquantena de trampes arreu del municipi per lluitar contra la proliferació d'aquest insecte

L'Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls mitjançant de la brigada municipal, començarà durant aquests dies la instal·lació de trampes per intentar reduir l'afectació de la plaga de la processionària del pi.

Aquestes trampes  es  distribuiran  per  totes les  àrees urbanes  del municipi,  especialment els llocs propers a escoles, parcs i zones d’afluència de persones com són les escoles Pont de l’Arcada i  l’escola Bressol  Marrec, el carrer Diputació i els Parcs infantils   d’Obagues , Can Xacó i Pins, entre d'altres espais. 

Aquesta  trampa  consisteix en un  plàstic instal·lat  al  tronc de l'arbre que recollirà les erugues quan baixin pel tronc per enterrar-se al  sòl. D'aquesta  manera s'evitarà que  puguin formar la processó generant un perill pels usuaris i que puguin finalitzar el seu cicle vital.

La processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) es caracteritza per l'aparició d'erugues urticants durant la primavera. A més dels danys que causa a les persones i als animals domèstics, que poden arribar a ser greus, també provoca defoliació als arbres que colonitza.

Aquesta trampa està dins de les actuacions que es duran a terme a principis d'estiu, quan la brigada municipal instalarà unes trampes amb feromones per lluitar contra aquesta plaga.

La instal·lació de trampes de feromones és un mètode de control biològic. Les trampes contenen una petita dosi de feromones, un producte químic no tòxic que desprèn l'aroma de les papallones femelles i que fa que els mascles la segueixin fins a quedar-hi atrapats. Així es redueix el nombre d'erugues mascles i, conseqüentment, el dels aparellaments i la posta d'ous.

L’objecte d’aquesta campanya és atenuar o reduir el poblament d’aquest insecte fins a nivells tolerables, i no pas eradicar-lo.Darrera actualització: 21/02/2017 23:20
IMATGES
AMPLIAR IMATGE