]]>
DILLUNS, 26 DE AGOST, 2019
imprimir
El projecte NET-MET situa Olesa de Bonesvalls a l’extrem d’una línia imaginària que uneix la Mediterrània amb l'Est i l'Oest europeus


El projecte "NET-MED, promoció de la solidaritat europea en les petites comunitats" vol crear una línia imaginària a la Mediterrània entre Est i Oest europeus a través de la connexió del poble de Praça, Ajuntament de Bòsnia i Hercegovina i Manteigas a Portugal. Els dos extrems s'uneixen a través d'Olesa de Bonesvalls a Catalunya, Sant Valentino in Abruzzo, a Itàlia i Seneghe a Sardenya. Aquest últim representa el punt central de la Mediterrània i el territori on, entre el 28 de setembre i el 6 d'octubre de 2018, va desenvolupar una part del projecte al qual va acudir una delegació d'Olesa de Bonesvalls.

L'objectiu del projecte és fomentar el diàleg intercultural amb les associacions d'immigrants i entre els mateixos ciutadans europeus i per això s'han organitzat seminaris i workshop a més de la creació de la "Xarxa NET-MED" entre els ajuntaments socis del projecte. La xarxa "NET-MED" permetrà un contacte estable entre les comunitats i l'intercanvi de projectes i bones pràctiques en tema d'acollida i solidaritat. En aquest sentit, el projecte "NET-MED" representa el principi de la col·laboració entre les petites comunitats en línia amb les Institucions Europees i les organitzacions socials per a l'acollida dels refugiats.

A mitjans de setembre, un grup de persones d’Olesa, entre representants institucionals i membres del Grup Motor de Cooperació recentment creat al nostre municipi, es desplaçaran fins a la ciutat de Sarajevo en una segona part del projecte “NET_MED”.

El projecte ha estat redactat i coordinat per part de Eurocivis, organització amb seu a Barcelona que es dedica a la redacció i gestió de projectes europeus i  subvencionat per la Unió Europea en l’àrea d’Europe for Citizens. 

Darrera actualització: 26/08/2019 13:31
IMATGES
AMPLIAR IMATGE
Projecte Net-Med
Projecte Net-Med