]]>
DIMECRES, 04 DE NOVEMBRE, 2015
imprimir
El Consell Comarcal impulsa un Programa d’Especialització i Competitivitat Territorial


El Consell Comarcal impulsa un Programa d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) amb el suport del sector privat.

El projecte ha d’incidir en la competitivitat del territori, a través d’inversions en matèria d’energies renovables La consellera comarcal d’Empresa i Ocupació, Susanna Mèrida, i el regidor de l’àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan M. Montfort, han anunciat l’impuls a l’Alt Penedès d’un Programa d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), amb l’objectiu de millorar la competitivitat a la comarca.

La iniciativa, plantejada en el marc de la taula d’Innovació, ha rebut el suport d’una trentena d’entitats i empreses privades que invertiran en diferents projectes d’implantació d’energies renovables. Els PECT són iniciatives que impulsen els agents del territori i lideren les entitats públiques locals, amb l’objectiu d’articular projectes per a la transformació econòmica del territori sobre la base de la recerca, la innovació i la col·laboració dels sectors públic i privat.

Tots els projectes que s’hi presentin han de sumar una inversió d’entre 2 i 6 milions d’euros, i optaran a rebre ajuts de fins al 50% del seu cost. La consellera Susanna Mèrida indicava que hi ha diverses línies d’inversió, i l’Alt Penedès apostarà per la inversió en projectes d’energies renovables perquè és una línia que ja s’ha treballat en els darrers anys i és susceptible de subvenció, ja que és a punt per a la seva implantació. Joan M. Montfort afegia que els projectes inclosos en el programa han de sumar una inversió d’entre dos i sis milions d’euros, i les subvencions per part del Fons Feder de la Unió Europea seran de fins al 50% del seu cost.

Els objectius generals dels PECT es defineixen per al seu àmbit territorial d'actuació amb voluntat de millorar la competitivitat del teixit productiu, crear ocupació i crear vincles amb la cadena de valor internacional.
Darrera actualització: 04/11/2015 17:08