]]>
DILLUNS, 28 DE OCTUBRE, 2019
imprimir
Campanya vacunació grip


L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip  i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc, com ara els professionals de la salut.

El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any.

No obstant això, la vacunació no sempre impedeix contraure la grip: l'efectivitat depèn del grau de similitud entre les soques vacunals i les soques gripals circulants. També és menor entre persones amb factors de risc que entre els professionals sanitaris. També cal tenir en compte que en molts casos els símptomes gripals que apareixen en les persones vacunades no són grip sinó altres virasis freqüents en l'època de la vacunació.

La vacuna és especialment recomanda per als següents col·lectius.

A PARTIR DELS 60 ANYS

PACIENTS AMB MALALTIES CRÒNIQUES

- Malalties cardiovasculars, neurològiques o respiratòries - Diabetis mellitus - Astènia (manca de melsa funcional o anatòmica) - Malaltia renal crònica, malaltia hepàtica crònica, malalties neuromusculars greus - Càncer  - Malaltia celiàca i malaltia inflamatòria crònica - Alteracions de la funció cognitiva, síndrome de Down i demències   - Immunosupressió (VIH, fàrmacs o receptors de transplantaments)

PERSONES AMB OBESITAT MÒRBIDA

RESIDENTS EN CENTRES PER A GENT GRAN O ALTRES INSTITUCIONS

CUIDADORS DE PERSONES D'ALT RISC O GENT GRAN

DONES EMBARASSADES

PROFESSIONALS DE LA SALUT I ESTUDIANTS EN PRÀCTIQUES

PERSONES QUE TREBALLEN EN SERVEIS PÚBLICS                                                       

 - Forces i cossos de seguretat de l'Estat, bombers i treballadors centres penitenciaris 

 

Darrera actualització: 28/10/2019 13:45
IMATGES
AMPLIAR IMATGE