]]>
DIVENDRES, 28 DE SETEMBRE, 2018
imprimir
AGERMANAMENT AMB SENEGHE I APROBACIÓ DEL PROJECTE EUROPEU NED-MED


La Unió Europea ha aprovat el PROJECTE NED-MED (Network in Mediterranean Sea) amb l’objectiu de promoure la solidaritat europea a les petites comunitats.  El projecte (finançat amb fons de la Unió Europea)  es desenvoluparà a Seneghe (Itàlia) entre els dies 28 de setembre i 5 d’octubre.

En aquest projecte hi participaran les següents entitats:

Per part d’Itàlia els Ajuntaments de Seneghe i Torre de Passeri, l’Associació “Fight for children’s rights network” i l’associació “Centro Servizi Volontariato Abruzzo”.

Per part de Portugal l’Ajuntament de Manteigas i l’associació Active.

Per part de Bòsnia l’Ajuntament de Pale-Praca i l’Associació “Foundation of local democracy”.

Per part d’Espanya l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls i l’Associació Eurocivis.

Des del 2010, la UE s’enfronta a una gran crisi migratòria que ha transformat el Mediterrani en un immens cementiri a on milers de persones que intenten arribar a les nostres costes moren cada any fugint de la fam, la violència i la guerra. Una crisi humanitària que  ha posat a prova les polítiques migratòries europees i alimenta moviments euroescèptics i xenòfobs que consideren els migrants com la causa dels problemes i les tensions socials d’Europa.

És important sensibilitzar als ciutadans europeus sobre les realitats d’origen i les tremendes dificultats de milers d’éssers humans que intenten entrar a la Unió Europea tots els dies. La sensibilització, la solidaritat, l’acostament de les persones i fomentar els intercanvis han de tornar a ser els elements clau de la cultura europea.

La idea del Projecte NED-MED és crear una línea imaginària en el Mediterrani que connecti Europa Oriental i Occidental mitjançant la trobada entre Pale-Praca (Bòsnia) i Manteigas a Portugal. Els dos extrems s’uniran a Seneghe (Cerdenya) que representa el punt central del Mediterrani i el territori on es desenvoluparà tot el projecte a través de Torre de Passeri (Itàlia) i Olesa de Bonesvalls a Catalunya.

NET-MED tindrà la missió de fomentar el diàleg intercultural, ajudant a contrarestar els missatges d’intolerància i prejudici contra els migrants i ajudarà a enfortir la ciutadania europea en els petits municipis a on la cohesió social comunitària i l’esperit d’ajuda mútua es converteixen en elements essencials d’acollida i solidaritat.

Olesa de Bonesvalls enviarà una delegació de nou persones entre càrrecs electes, treballadors municipals i representants de les entitats.

Darrera actualització: 28/09/2018 11:53
IMATGES
AMPLIAR IMATGE